Jobb #1

Nu har jag sökt mitt första jobb. Och fler lär det bli. Sökningar alltså...



Puss*

Kapitalismen

Braverman skriver 1985 i sin bok Arbete och Monopolkapital:


Faktiskt är det denna väg arbetarna tvingas gå så länge de fortsätter att vara kapitalets tjänare i stället för fria, jämbördiga producenter, som själva styr sitt arbete och sina öden. Så länge kommer de också att dag för dag arbeta på att uppföra mera "moderna", mera "vetenskapliga" och mera avhumaniserade arbetsfängelser åt sig själva.



Ta inte i så du spricker, lille vän!


Puss*

Balder






Puss*

Nystart

Uppsatsen ÄR nu inlämnad. För gott. Tack och hej.

Nu följer:

Ny termin
Ny kurs
Ny skola
Nyominstallerad dator



Nytt, nytt, nytt.


Tack och hej.

Puss*

Gräsänka

Enligt Wikipedia:

Gräsänka
kallas en kvinna vars make är bortrest. Den manliga motsvarigheten är gräsänkling.


Ordet gräsänka är känt redan på 1700-talet, och kommer från det lågtyska graswed(e)we som betyder förförd och övergiven flicka. Förledet syftar antagligen på ett "förförande i det fria". Därefter har ordet gräsänkling fått en lite annan innebörd, då betydelsen har gått från förförd och övergiven, till tillfälligt ensam.


Det finns även skämtsamma motsvarigheter som exempelvis golfänka/änkling, det vill säga att vara ensam på grund av att ens respektive är iväg och spelar golf (Eller Hemsedalsänka, det vill säga att vara ensam på grund av att ens respektive är iväg och åker skidor i Hemsedal.).





Förförd och övergiven, förresten...


Puss*


Träningssummering

127 träningspass på 365 dagar. Lite enligt vissa. Mycket enligt andra. Ändå helt okej, enligt mig- var tredje dag får väl duga. Nytt år, ny räkning, nya dagar och nytt rekord.




Ska bara bli frisk först...



Puss*

110102

110102. Nytt år som firats in med bästa festen på länge. Och med en fet förkylning. Men. Nu skall vi blicka framåt, för 2011 är det år då mycket kommer hända.

Jag skall ta examen och skaffa ett passande jobb. Är det nervöst eller?!
Ja. Det är det.


Puss*


RSS 2.0